Poliţia spaniolă a identificat un suspect pe care îl caută în legătură cu atentatul de joi, de la Barcelona, şi care s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat în mulţime. Este vorba despre Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani. De asemenea, Poliţia catalană a anunţat că a arestat o a patra persoană în legătură cu dublul atentat de la Barcelona şi Cambrils, soldat cu cel puţin 14 morţi. Cotidianul spaniol El Pais scrie că atacatorii făceau parte dintr-o celulă de 12 persoane

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

A patra persoană arestată în legătură cu dublul atentat terorist din Catalonia, anunţă poliţia regională

Poliţia catalană a anunţat vineri că a arestat o a patra persoană în legătură cu dublul atentat de la Barcelona şi Cambrils de joi, soldate cu cel puţin 14 morţi, relatează The Associated Press.

Forţele de ordine regionale au făcut acest anunţ pe Twitter, fără să ofere alte precizări.

Cel puţin 14 persoane au fost ucise joi după-amiaza în atacul cu o camionetă la Barcelona, iar o femeie a fost ucisă vineri dimineaţa la Cambrils după ce o maşină a intrat în pietoni în acest oraş turistic.

Poliţia a ucis prin împuşcare cinci suspecţi la Cambrils.

 

Era neclar imediat dacă şoferul camionetei de la Barcelona se afla între ersoanele arestate sau printre morţi.

Atacatorii de la Barcelona şi Cambrils ar fi făcut parte dintr-o celulă de 12 persoane

Cotidianul spaniol El Pais scrie că atacatorii de la Barcelona şi Cambrils făceau parte dintr-o celulă de 12 persoane, relatează BBC News.

Până în prezent, poliţia a arestat trei persoane şi a anunţat că a identificat "principalul suspect” care s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat în mulţime pe La Rambla. 

Poliţia spaniolă a identificat "principalul suspect" pentru atentatul de la Barcelona

Poliţia spaniolă au identificat un suspect pe care îl caută în legătură cu atentatul de joi, de la Barcelona, şi care s-ar fi aflat la volanul furgonetei care a intrat în mulţime. Este vorba despre Moussa Oukabir, în vârstă de 17 ani.

El este fratele lui Driss Oukabir, una dintre cele două persoane arestate la Ripoll.

Driss Oukabir este marocan şi a fost arestat în noaptea de joi spre vineri. Actele sale ar fi fost folosite pentru închirierea furgonetei care a lovit mulţimea la Barcelona. El susţine, însă, că actele i-au fost furate şi că nu are nicio legătură cu atacul. 

Poliţia a mai arestat vineri dimineaţă un suspect, tot la Ripoll, aparent într-un tren.

Anterior, autorităţile au reţinut un spaniol, suspectat de legături cu atacul, însă identitatea acestuia nu a fost făcută publică.  

Potrivit reţelelor de socializare, Moussa Oukabir a scris pe pagina sa de Facebook că va ucide toţi necredincioşii. Contul său a fost şters sau blocat între timp. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.