Ministrul de Externe al Ucrainei, Dimitro Kuleba, afirmă că ruşii vor să ”radă la pământ” oraşul Mariupol care ”nu mai există”, transmite BBC. La rândul său, premieru ucrainean, Denîs Şmîhal, a afirmat că ”oraşul încă nu a căzut”. potrivit Fox News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE:  Premierul ucrainean, Denîs Şmîhal, a declarat duminică, în timpul unui interviu, că oraşul portuar ucrainean Mariupol nu a căzut încă sub controlul Rusiei, potrivit Fox News.  

"Oraşul încă nu a căzut", a declarat Şmîhal, în timpul unui segment din cadrul emisiunii "This Week" de la ABC. 

"Nu există un control total", a adăugat el, pentru Reuters, precizând că armatele din ambele tabere continuă să lupte. 

Guvernul ucrainean continua să ofere ajutor umanitar civililor din oraş. 

 "Avem nevoie de mai mulţi bani pentru executarea obligaţiilor noastre umanitare şi sociale", a adăugat Denîs Şmîhal, precizând că doar jumătate din economie funcţionează.  

”Aşa că cerem sprijin financiar", a mai afirmat premierul.  

ŞTIRE INIŢIALĂ: Oraşul-port din sud-estul a fost devastat de atacurile continue ale Rusiei de la începutul războiului în urmă cu aproape două luni. 

 Dmitro Kuleba a declarat, duminică, pentru Face the Nation de la CBS, că trupele invadatoare ”au decis să distrugă oraşul cu orice preţ”. 

Ministrul rus al Apărării a declarat că dacă forţele ucrainene de la Mariupol depun armele până duminică, începând cu ora 03.00 GMT (06.00, ora României), vieţile lor vor fi cruţate, a informat agenţia de presă rusă Tass, citată de BBC. 

Potrivit BBC, nu există nicio indicaţie din partea Ucrainei că va preda Rusiei oraşul asediat Mariupol. 
 

Un consilier al primarului Mariupolului, Petro Andriuşcenko, a declarat pe Telegram că, în ciuda "ultimatumului Rusiei pentru trupele rămase" în oraş, "apărătorii noştri continuă să reziste". 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.