Mai multe explozii au fost raportate, luni, la sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol, potrivit agora.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit deschide.md, Chişinăul susţine că scopul exploziilor la MGB-ul separatist este tensionarea situaţiei de securitate.

Biroul Politici de Reintegrare (BPR) a transmis, luni, un comunicat cu privire la exploziile de la Sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol.

”Biroul Politici de Reintegrare îşi exprimă îngrijorarea în legătură cu incidentul care s-a produs astăzi în oraşul Tiraspol. Potrivit informaţiei disponibile, persoane neidentificate au efectuat împuşcături din aruncător de grenade asupra sediului aşa-numitei structuri de securitate din regiune. Conform datelor preliminare nu există victime sau persoane rănite. 

Obiectivul urmărit de incidentul de astăzi ţine de crearea pretextelor pentru tensionarea situaţiei de securitate în regiunea transnistreană, ne-controlată de autorităţile constituţionale. În acest context, Biroul politici de reintegrare cheamă la păstrarea calmului şi împreună cu instituţiile naţionale competente monitorizează evoluţiile cazului menţionat”, a transmis Biroul Politici de Reintegrare. 

UPDATE: Potrivit deschide.md, Ministerul de Interne din stânga Nistrului confirmă exploziile de la sediul MGB-ului. 

”Luni, în jurul orei 17:00, în clădirea Ministerului Securităţii Statului PMR, situată la intersecţia străzilor Manoilov şi Karl Marx, au avut loc mai multe explozii. Sunt sparte geamurile de la etajele superioare. Din oficii iese fum. Zona este înconjurată de poliţişti. La faţa locului se află o echipă de investigaţii, pompieri, medici de pe ambulanţă şi specialişti din alte servicii de urgenţă. Potrivit datelor preliminare, focurile au fost trase din RPG-uri. Nu sunt victime”, a transmis serviciul de presă al aşa-zisului Minister de Interne. 

ŞTIRE INIŢIALĂ: Sediul Serviciului de Securitate de la Tiraspol ar fi fost atacat cu lansatoare de grenade.  

Explozii multiple ar fi avut loc în jurul orei 17:00, iar geamurile de la mai multe etaje au fost sparte şi din clădire iese fum.  

La faţa locului s-au deplasat pompierii, ambulanţa şi serviciile de investigaţie.  

Deşi zona a fost izolată, mai multe persoane s-au îmbulzit în preajma sediului.  

Potrivit https://tv8.md, nu s-au înregistrat victime, iar circulaţia în zonă a fost restricţionată.  

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.