Poliţia franceză căuta marţi un bărbat înarmat, în urma unui apel telefonic, în cadrul unei intervenţii în cartierul de afaceri La Défense, o alertă falsă, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Prefectura Poliţiei Parisului, care a izolat întregul cartier, a anunţat că forţele de ordine nu au găsit suspectul.

”Căutarea s-a terminat. Dispozitivul va firidicat”, a anunţat prefectura pe Twitter

”Căutăm un individ înarmat care ar fi fost văzut în centrul comercial 4 temps, în cartierul La Défense”, declarapentru cotidianul francez o sursă din cadrul poliţiei, care îndemna la prudenţă.

Potrivit Prefecturii de Poliţie a Parisului, contactată de ziar, această intervenţie a fost lansată în urma unui apel telefonic al unui angajat al unui hotel, care a semnalat prezenţa bărbatului înarmat.

Potrivit Le Figaro, care citează ”surse”, bărbatul ar putea fi înarmat cu o puşcă de tip Kalaşnikov şi ar fi fost văzut în apropierea unui hotel.

După ce a anunţat că centrul comercial - în care se află 230 de afaceri în acest cartier de la periferia de vest a Parisului, în Hauts-de-Seine - a fost evacuat, prefectura a revebit asupra declaraţiilor şi a anunţat că nu a avut loc vreo evacuare, ci oamenii au fost blocaţi în interior.

”Este vorba despre o simplă îndepărtare a îndoielilor. Mergem la faţa locului pentru a verifica veridicitatea faptelor raportate”, a declarat pentru ziar o sursă de la Prefectura de Poliţie a Parisului.

Imagini postate pe Twitter de trecători surprind controale în apropierea centrului comercial, mai ales la nivelul ieşirilor liniilor trenurilor regionale (RER) şi metroului, iar forţele de ordine au cerut persoanelor prezente să înainteze cu mâinile sus.

Potrivit unui jurnalist Le Figaro aflat la faţa locului, poliţişti percheziţionau călători care coborau din linia L, care traversează cartierul La Défense.

Operaţiuni de verificare erau în continuare în curs, iar prefectura şi-a reiterat solicitarea evitării sectorului şi ascultării consemnelor date de către forţele de ordine la faţa locului.

O unitate specială din cadrul poliţiei, RAID, participă la operaţiuni, potrivit ziarului.

Ca ”măsură de securitate”, staţiile de metrou şi RER din La Défense au fost închise publicului.

O femeie în vârstă a înaintat către un grup de poliţişti

”Aveţi toată susţinerea mea. Cei care vă critică sunt mulţumiţisă vă aibă aici”, a spus ea.

Poliţitii, tineri, vizibil emoţionaţi, i-au mulţumit pentru sprijin.

O locuitoare din Courbevoie, care făcea cumpărături la centrul comercial când a fost închis, şi-a exprimat iritarea.

”Am stat aici trei ore. Unele persoane insultau poliţia. Nu ni s-au dat explicaţii”, a declarat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.