Un profesor a fost reţinut de poliţie miercuri, după ce forţele de ordine au intervenit în urma unor informaţii despre un atac armat într-un liceu de la Dalton, în Georgia. Profesorul era înarmat cu un pistol şi s-a baricadat singur într-o clasă, dar nu voia să atace elevi, a anunţat poliţia, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un foc de armă s-a auzit când directorul instituţiei a încercat să pătrundă în clasă, însă nimeni nu a fost rănit sau în pericol, a precizat un purtător de cuvânt al poliţiei din oraş.

Niciun elev nu a fost rănit sau în pericol în cursul incidentului, care a avut loc în timpul pauzei de masă de la prânz (ora locală) la Liceul Dalton, situat la aproximativ 145 de kilometri nord de Atlanta, capitala statului, au anunţat departamentul poliţiei şi reprezentanţi ai şcolii.

Poliţia a precizat că, după ce a intervenit în urma unor apeluri telefonice, a găsit o persoană într-o sală de clasă, despre care crede că este un profesor.

Poliţia anunţase pe Twitter, anterior, că instructorul a fost arestat.

Un purtător de cuvânt al poliţiei, care a făcut declaraţii pentru un post local afiliat ABC News, a desemnat persoana arestată drept bărbat.

Elevii şcolii au fost evacuaţi toţi într-un centru de convenţii din oraş.

Liceul Dalton are aproximativ 2.000 de elevi, potrivit site-ului instituţiei.

Incidentul are loc la două săptămâni de la măcelul comis pe 14 februarie într-un liceu din Florida, în care au fost omorâte 17 persoane, în urma căruia preşedintele american Donald Trump a îndemnat la înarmarea profesorilor cu scopul de a-i apăra pe elevi.

”Este într-adevăr grav după tot ceea s-a întâmplat în ţară”, a declarat elevul Ricardo Perez postului WTVC la telefon. ”Sunt şocat, nu-mi vine să cred. Am crezut că visez”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.