Hunter Biden, fiul preşedintelui ales al SUA, este sub investigaţie în legătură cu taxele şi o eventuală încălcare a legii privind spălarea de bani, el fiind în atenţia procurorilor din Delaware, conform BBC şi CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Hunter Biden este cel care a afirmat că se află sub investigaţie în legătură cu taxele sale, ancheta fiind coordonată de procurorii din Delaware.

El a afirmat că ia cazul ”foarte în serios”, dar este încrezător că o analiză obiectivă va arăta că şi-a gestionat afacerile ”legal şi adecvat”.

Echipa de tranziţie Biden-Harris a transmis că preşedintele ales este foarte mândru de fiul său.

Hunter Biden a declarat că a aflat marţi de investigaţie, fără a furniza alte detalii despre caz.

Hunter Biden, în vârstă de 50 de ani, a fost ţinta atacurilor republicane în campania pentru alegerile prezidenţiale din SUA. Prezenţa sa în board-ul unei firme ucrainene de energie a fost adusă în atenţie în timpul procesului de suspendare a lui Donald Trump, în cursul acestui an, comentează BBC.

Potrivit CNN, care citează surse apropiate cercetării, anchetatorii au examinat mai multe chestiuni financiare, inclusiv dacă Hunter Biden şi asociaţii lui au încălcat legile privind spălarea de bani şi taxele în afaceri făcute în străinătate, mai ales în China.

Unele dintre tranzacţii au implicat oameni despre care FBI crede că au stârnit preocupări legat de contraspionaj, problemă obişnuită când este vorba despre afaceri chineze.

Ancheta a început în 2018, înainte ca William Barr să devină procuror general al SUA, au spus două surse. Acest caz va fi un test pentru Joe Biden, care a promis să menţină independenţa Departamentului de Justiţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.