Noul premier italian Giorgia Meloni, şefa partidului Fratelli d'Italia (FdI, post-fascist), şi-a negat marţi orice ”simpatie” sau ”apropiere” faţă de fascism, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”N-am avut niciodată vreo simpatie sau apropiere faţă de regimurile antidemocratice. Faţă de niciun regum, inclusiv faţă de fascism”, a subliniat ea în discurs de poliitcă generală pe care l-a susţinut în Camera Deputaţilor.

Giorgia Meloni a ţinut să sublinieze, în contextul unor temeri în cancelariile europene după victoria sa în alegerile legislative, că Italia face ”deplin parte din Wuropa şi din lumea occidentală”.

Giorgia Meloni dă asigurări că abordarea italiană nu este să ”frâneze şi saboteze integrarea europeană”, ci să facă să funcţioneze mai bine ”maşina” comunitară, dă ea asigurări în discursul de politică generală, în Parlament.

Noua conducătoare a Italiei nu a abandonat diverse teme care i-au marcat campania electorală, precum lupta împotriva migraţiei.

Ea a dat asigurări în faţa deputailor că Guvernul său intenţionează să ”oprească plecările ilegale” din Africa spre Peninsula italiană.

”Acest Guvern vrea să oprească plecările ilegale (din Africa) şi să rupă traficul de ffiinţe umane”, a declarat ea.

Deputaţii urmează să valideze prin vot, marţi seara, noul Executiv italian.

Este vorba despre un vot ”de formă”, în contextul în care coaliţia lui Meloni deţine majoritatea absolută.

Uniunea Europeană (UE) este o ”casă comună în înfruntarea provocărilor pe care statele membre le pot înfrunta cu greu singure”, a apreciat ea.

E nu a făcut, însă, suficient, în trecut, în acest domeniu, a acuzat ea.

Noua preşedintă a Consiliului italian de Miniştri a promis totodată că Italia va continua ”să fie un partener fiabil al NATO şi o susţinătoare a Ucrainei care se opune agresiunii Rusiei”.

Meloni a denunţat ”şantajul” preşedintelui rus Vladimir Putin.

”A ceda şantajului (preşedintelui rus Vladimir) Putin în (domeniul) energiei nu va rezolva problema, care s-ar agrava şi deschide calea unor noi pretenţii şi şantaje şi unor viitoare creşteri (ale preţurilor) energiei şi mai importante decât cele cu care am avut de-a face în ultimele luni”, a denunţat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.