Fostul premier japonez Shinzo Abe a încetat din viaţă vineri, la vârsta de 67 de ani, după ce a fost împuşcat la un miting electoral, a anunţat postul bublic de televiziune NHK, citând surse din partidul fostului premier, relatează CNN. Ulterior, decesul a fost confirmat de şeful spitalului la care a fost internat după incident.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Decesul a fost confirmat ulterior într-o conferinţă de presă de şeful Universităţii Medicale Nara, unde a fost tratat după incidentul armat.

Decesul a survenit la ora locală 5:03 p.m. local time, a precizat oficialul spitalului.

Glonţul care l-a ucis pe fostul lider japonez Shinzo Abe a fost ”suficient de adânc încât să-i ajungă la inimă”, au declarat medicii de la Universitatea Medicală Nara.
Abe sângera abundent, iar medicii nu au putut opri sângerarea, au spus oficialii medicali.
Abe nu avea semne vitale când a ajuns la spital. 

Fostul premier japonez Shinzo Abe a ajuns în în stare critică la spital, după ce a fost împuşcat la un eveniment electoral din oraşul Nara.

Fostul premier a fost împuşcat în partea stângă a pieptului şi în gât.

Atacatorul său, un bărbat de 41 de ani, a fost arestat sub acuzaţia de tentativă de omor, conform agenţiei Kyodo.

Shinzo Abe a îndeplinit două mandate ca prim-ministru, fiind cel mai longeviv premier al Japoniei, înainte de a demisiona în 2020, invocând probleme de sănătate.

El a rămas, însă. o figură importantă a partidului de guvernământ, Partidul Liberal Democrat (LDP), controlând una dintre cele mai mari facţiuni ale sale, conform Reuters.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.