Un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost arestat după ce a ucis o femeie, într-un atac cu cuţitul, la un eveniment politic, în Suedia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primelor elemente, o femeie a fost atacată miercuri după-amiaza, potrivit poliţiei.

Ea a murit din cauza rănilor, pe Insula Gotland, unde se află reuniţi principalii conducători politici, timp de o săptămână, la o şcoală de vară.

Femeia, în vârstă de aproximativ 60 de ani, grav rănită, a fost transportată la un spital.

Şeful Poliţiei Gotland, Fredrik Persson, a anunţat într-o conferinţă de presă că un bărbat în vârstă de 33 de ani a fost arestat la scurt timp după atac.

Însă el a refuzat să se exprime cu privire la mobilul atacului.

”O anchetă aprofundată este în prezent în curs. Este vorba despre stabilirea mobilului şi antecedentelor persoanei arestate”, a declarat el.

Anchetatorii examinează o sere de probleme, ”deoarece acest lucru s-a întâmplat într-un loc public, unde era multă lume, în centrul Visby, în mijlocul zilei”, a adăugat el.

Poliţia nu a vrut să se pronunţe cu privire la mobilul atacului.

Fredrik Persson a recunoscut însă că nu poate fi exclus un mobil politic în acest stadiu precoce al anchetei.

Poliţia a anunţat, de asemenea, că nu crede că atacul are legătură cu evenimentul de o săptămână de la Almedalen, un eveniment anual la care participă elita suedeză şi unde partidele politice îşi prezintă adesea noua politică şi îşi lansează campaniile.

Ziarul Expressen scrie că suspectul ar avea legături cu gruparea neonazistă NMR.

Poliţia nu a vrut să cpnforme aceste legături.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.