Mai multe explozii ai zguduit luni dimineaţă zona centrală a capitalei ucrainene Kiev, anunţă The Guardian. De asemenea, au fost vizate şi alte oraşe. Oraşul Liov, situat în vestul Ucrainei, cruţat în mare parte în războiul rus, a fost şi el bombardat luni, anunţă guvernatorul regional Maxim Koziţkii. Armata ucraineană acuză luni Rusia de faptul că a tras 75 de rachete, iar preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski acuză Moscova de bombardarea infrastructurii energetice a Ucrainei şi de folosirea unor drone de luptă iraniene, atacuri soldate cu cel puţin cinci morţi şi 12 răniţi numai la Kiev, potrivit poliţiei ucrainene, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Rusia a tras 75 de rachete în Ucraina, acuză armata ucraineană, care spune că a interceptat 41. Cel puţin cinci morţi şi 12 răniţi în bombardamentele de la Kiev. Zelenski acuză Moscova de bombardarea infrastructurii energetice ucrainene
CITEȘTE ȘI Bombardamente la Liov, în vestul Ucrainei. Infrastructura energetică, vizată în atacuri, anunţă guvernatorul regional Maxim Koziţkii
CITEȘTE ȘI Zelenski, după exploziile de la Kiev şi din alte oraşe ucrainene: Se încearcă să fim anihilaţi şi şterşi de pe faţa pământului - VIDEO

UPDATE - În prezent, există informaţii despre explozii în mai multe oraşe din Ucraina, Kiev, Jytomyr, Hmelniţki, Dnipro şi Ternopil fiind menţionate ca ţinte pe reţelele sociale şi canalele Telegram.

Un videoclip care circulă pare să arate pagube aduse clădirilor civile din Dnipro.

Există, de asemenea, date neconfirmate despre explozii în Liov, precizează The Guardian, remarcând că aceasta marchează o anplificare semnificativă a atacurilor ruseşti asupra oraşelor aflate departe de prima linie din estul ocupat al Ucrainei.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a emis o declaraţie prin intermediul contului său oficial de Telegram imediat după ora locală 8:30, afirmând: „Mai multe explozii în districtul Shevchenkiv - în centrul capitalei”.

De asemenea, AP a relatat că au avut loc mai multe explozii, care au urmat sunetului produs de lansarea de rachete.

 

 

Conform Kiev Independent, au putut fi auzite cel puţin patru explozii, urmate de degajări mari de fum, în zona centrală a oraşului.

În oraş şi în zonele învecinate a fost declanşată alarma aeriană.

O rachetă rusească a aterizat pe o stradă a oraşului Kiev, lângă monumentul lui Hruşevski, potrivit unui consilier al ministrului de Interne.

Anton Gheraşcenko,, consilier al ministrului afacerilor interne, a făcut afirmaţia pe contul său de Telegram în această dimineaţă, alături de imagini care se presupune că sunt de la faţa locului.

Deputatul ucrainean Oleksii Goncearenko a adăugat că o rachetă a căzut „chiar în centrul oraşului”.

„Maşinile ard şi ferestrele au fost sparte în case. Sunt morţi”, a scris el pe Twitter în această dimineaţă.

 

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.