O explozie puternică a avut loc, duminică, în apropierea aeroportului din Kabul, informează bbc.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui oficial al Ministerului Sănătăţii, explozia ar fi fost cauzată de o rachetă care a lovit o casă din apropierea aeroportului.

Aeroportul nu a fost lovit în mod direct.

AP notează că în explozie a murit un copil.

The Guardian notează că explozia a avut loc la aproximativ 5 kilometri nord-vest de aeroportul din Kabul.

Purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a anunţat presa, într-un mesaj, că un atac al armatei americane a vizat, duminică, un atacator sinucigaş care voia să provoace o explozie la aeroportul din Kabul. Persoana respectivă conducea o maşină plină cu explozibili.

Vehiculul a fost atacat cu o dronă, a precizat Comandamentul Central al armatei americane (CENTCOM), menţionând că “iminenta ameninţare ISIS-K asupra aeroportului Hamad Karzai a fost eliminată”. “Suntem încrezători că am lovit ţinta cu succes. Explozii semnificative care au avut loc apoi de la maşină au indicat prezenţa unei cantităţi substanţiale de material explozibil. Analizăm posibilitatea existenţei unor victime în rândul vicililor, deşi în acest moment nu avem indicii. Rămânem vigilenţi cu privire la potenţialele viitoare ameninţări”, a declarat căpitanul Bill Urban, purtător de cuvânt al CENTCOM, potrivit CNN.

Încă nu se ştie dacă incidentele sunt separate sau este vorba despre acelaşi caz.

Sâmbătă, preşedintele american Joe Biden avertiza că un atac este "foarte probabil" împotriva aeroportului din Kabul, în următoarele "24-36 de ore".

Armata americană a anunţat, vineri, că a desfăşurat un atac cu dronă împotriva unui "planificator" al organizaţiei Stat Islamic al Khorasan (ISIS-K), gruparea care a revendicat atacul de joi de la aeroportul din Kabul. Atacul cu dronă, lansat din afara Afganistanului, a avut loc în timp ce evacuările continuă pe aeroportul din Kabul, aflat sub supraveghere. Potrivit Reuters, drona a lovit un militant care se afla într-o maşină, alături de alt membru al Stat Islamic, ambii fiind ucişi. Majoritatea extremiştilor ISIS-K se ascund în provincia Nangarhar. Un militant era planificator, iar un altul "operator'.

Cel puţin 85 de persoane au murit, dintre care 13 soldaţi americani, într-un atac sinucigaş produs joi la aeroportul din Kabul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.