Poliţia britanică anunţă că a arestat 12 persoane duminică, în estul Londrei, în legătură cu atacul de sâmbătă seara de la London Bridge. O operaţiune a poliţiei britanice, puternic înarmate, era în curs duminică în estul Londrei, scrie presa britanică, relatează The Associated Press şi Reuters. Printre persoanele arestate s-ar afla şi doi români, au declarat martori pentru The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 22:16 Mihalache, despre informaţia că doi români ar fi fost reţinuţi în legătură cu atentatul: Nu avem o confirmare, acum verificăm

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a declarat, duminică seară, că are şi el, din cursul acestei seri, informaţia că doi români s-ar afla printre perosnele reţinute în legătură cu atentatul, dar că încă nu are o confirmare.

"Am şi eu această informaţie, de o oră, am cerut ataşatului de la Ministerul de Interne să o verifice, acum nu am o confirmare", a declarat Mihalache la Antena 3.

Răspunzând unei întrebări, el a spus că verificările ar putea dura câteva ore.

UPDATE 21:55 Doi români ar fi fost arestaţi la Londra în urma unei percheziţii în suburbia East Ham în legătură cu atentatul

Un român şi prietena sa care locuiesc într-un apartament în East Ham s-ar afla între cele şapte persoane arestate de poliţişti britanici înarmaţi în urma unei descinderi în legătură cu atentatul de la Londra, potrivit unei martore citate de The Daily Telegraph.

Potrivit unui corespondent The Telegraph, Harry Yorke, aflat la faţa locului, proprietarii Sam's Chicken Shop, situat lângă apartamentul percheziţionat de poliţişti duminică după-amiază, au declarat că şapte persoane au fost arestate.

Mathu Sivahran, o martoră la percheziţie, a declarat că cei doi români au fost arestaţi împreună cu alţi cinci bărbaţi de culoare, dintre care unul ”îmbrăcat în haine islamice”.

”S-a întâmplat acum două ore, înjurul orei 14.15 (16.15, ora României). Am văzut poliţişti înarmaţi fugind pe acopriş, care au strigat «mâinile sus» şi i-au înconjurat”, a declarat ea pentru The Telegraph.

”Apoi i-au scos afară pe cei cinci bărbaţi de culoare şi pe român şi prietena lui”, continuă ea.

”Unul dintre tipii de culoare purta pe cap un acoperământ integral islmic”.

”Vin destul de mulţi români aici. El era un băiat drăguţ, liniştit. Era întotdeauna un băiat bun când comanda mâncare”, a mai declarat ea.

Pe de altă parte, era neclar dacă dacă această percheziţie are legătură cu atentatul de sâmbătă noaptea, scrie ibtimes.co.uk.

UPDATE 16:13 Reuters: Patru femei ridicate de poliţie din Barking, în estul Londrei

Patru femei au fost ridicate duminică de poliţie dintr-un bloc din Barking, în estul Londrei, potrivit unui fotograf al agenţiei de presă, în timp ce poliţia a anunţat că a arestat 12 persoane din zonă în legătură cu atacul de sâmbătă seara de la London Bridge, relatează Reuters.

Cele patru femei, care şi-au acoperit feţele în momentul în care părăseau clădirea, erauescortate de ofiţeri în partea din spate a două dube ale poliţiei, care au apoi au plecat, potrivit fotografului.

CITEȘTE ȘI AFP: Firul evenimentelor în cele câteva minute pe London Bridge care au însângerat Londra
CITEȘTE ȘI AFP: O camionetă şi nişte cuţite, un atentat simplu, dificil de dejucat

UPDATE 15:19 Poliţia metropolitană anunţă că a arestat 12 persoane în legătură cu atacul de la London Bridge

Poliţia britanică anunţă că a arestat 12 persoane duminică, în estul Londrei, în legătură cu atacul de sâmbătă seara de la London Bridge, relatează The Associated Press, Reuters şi BBC News. 

Aceste arestări au fost operate duminică dimineaţa la Barking, în estul capitalei, de către poliţia antitero, se precizează într-un comunicat.

Autorităţile au anunţat că şapte persoane au fost ucise sâmbătă seara, iar alte 48 au fost rănite.

Un ofiţer din cadrul Poliţiei britanice a transporturilor (BTP) şi un ofiţer care se afla în afara programului au fost răniţi în atac.

Poliţia anunţă că ancheta avansează rapid.

Premierul Theresa May a atribuit atacul unor extremişti islamişti.

UPDATE 14:46 Poliţia percheziţionează apartamentul unuia dintre cei trei autori ai atacului de la Londra

Poliţia a efectuat duminică percheziţii la o adresă din estul Londrei folosită de unul dintre cei atacatori care au ucis şapte persoane în centrul capitalei britanice sâmbătă seara, potrivit unor surse citate de Sky News, relatează Reuters.

Un martor ocular la percheziţii a declarat pentru postul britanic că a auzit mai multe detonări în timpul operaţiunii şi că i s-a spus mai târziu că au fost explozii controlate.


Scotland Yard a refuzat să comenteze aceste informaţii de presă despre raid sau săspună dacă operaţiunea are legătură cu atacul de la London Bridge, scrie AP.

În imagini transmise de Sky News şi postate pe reţele de socializare apare o zonă izolată de poliţie în jurul unei clădiri locuite, la Barking, o suburbie situată în estul Londrei.

Autorităţile au anunţat că poliţişti au i-au ucis pe toţi cei trei atacatori sâmbătă seara, după ce aceştia au ucis şapte persoane, dar că ancheta continuă.

Potrivit Reuters, ambulanţe erau parcate lângă clădirea izolată din Barking, potrivit unor imagini aeriene difuzate de Sky News.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.