Comandantul suprem al armatei birmane, Min Aung Hlaing, a justificat luni lovitura de stat prin care a răsturnat-o de la putere, în urmă cu o săptămână, pe Aung San Suu Kyi, invocând din nou ”farude electorale” în alegerile legislative din noiembrie, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Anchetăm autorirtăţile repsonsabile cu privire la aceste fraude electorale”, a declarat la postul Myawaddy TV Min Aung Hlaing.

Aceasta este prima declaraţie publică a şefului armatei după puciul de la 1 februarie.

El a promis noi alegeri legislative, după formarea unei noi Comisii Electorale, şi predarea puterii învingătorului acestui nou scrutin, relatează Reuters.

Comandantul armatei a susţinut acest discurs în timp ce zeci de mii de persoane manifestează de trei zile în mai multe oraşe din ţară împotriva puciului şi cerând eliberarea lui Aung San Suu Kyi.

Partidul Loga Naţională pentru Democraţie (LND) al lui Aung San Suu Kyi a obţinut p victorie în alegerile legialtive din noiembrie.

Junta va forma o ”democraţie veritabilă şi disciplinată”, a subliniat generalul.

Min Aung Hlaing a dat asigurîri că armata nu intenţionează să conducă ţara ca în numeroasele perioade de dictatură militară de după independenţa Myanmarului, în 1948.

Politica externă birmană va rămâne neschimbată, iar alte ţări sunt încurajate să investească în Myanmar, a subliniat generalul, care nu a pronunţat numele lui Aung San Suu Kyi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.