O explozie în regiunea rusă Pskov, situată în apropierea frontierei cu Belarusul, a avariat clădirea administrativă a unui oleoduct, anunţă sâmbătă, într-o postare pe Telegram, guvernatorul rus al regiunii, Mihail Vedernikov, relatează Reuters şi AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernatorul anunţă că explozia nu s-a soldat cu victime şi că la faţa locului avea loc o intervenţie a serviciilor operaţionale.

Atacul a avut loc în apropiere de satul Litvinovo, situat la mai puţin de zece kilometri de frontiera Rusiei cu Belarusul, relatează AFP.

”Pentru moment, ştim că clădirea ţintită a fost avariată de drone”, a anunţat guvernatorul Mihail Vedernikov.

El nu acuză Ucraina în acest atac cu două drone cu încărcături explozive.

Însă acest incident are loc în urma mai multor explozii similare comise cu drone în interiorul frontierelor Rusiei, în care au fost distruse clădiri şi în care au fost  ucişi locuitori ai regiunilor vizate.

Ucraina nu a recunoscut nicodată în mod public că se află la originea exploziilor, însă numeroşi oficiali ucraineni au salutat aceste atacuri.

Niciun oficial de la Kiev nu a comentat imediat atacul cu drone în olastul Pskov.

Potrivit unor informaţii - neconfirmate - publicate de către Baza, o publicaţie rusă, prezentă pe telegram care are surse în cadrul serviciilor secrete, dronele vizau o staţie de pompare a petrolului Transneft din Pskov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.