Cel puţin cinci persoane au fost ucise, iar alte 19 au fost rănite şi conduse la spital, în urma unui atac armat la o paradă de Ziua Independenţei, luni, într-o suburbie a oraşului Chicago, iar poliţia anunţă că se află în căutarea unui suspect, relatează The Associated Press. Ulterior, bilanţul a crescut la şase morţi şi 24 de răniţi. Suspectul, un bărbat alb în vârstă de 18-20 de ani, este ”considerat înarmat şi periculos”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI UPDATE-Bilanţul atacului armat de la Highland Park creşte la şase morţi şi 24 de răniţi; suspectul, un bărbat alb în vârstă de 18-20 de ani, ”considerat înarmat şi peiculos”, anunţă poliţia; o puşcă găsită la locul atacului; atacatorul ar fi tras pe de un

Ziarul The Chicago Sun-Times scrie că parada a îneput către ora locală 10.00 (18.00, ora României), însă s-a oprit după zece minute, după ce s-au tras focuri de armă.

Mai mulţi martori declară ziarului că au auzit focuri de armă.

Sute de participanţi la paradă, unii sângerând, au fugit de pe traseul paradei, lăsând în urmă scaune, cărucioare de copii şi pături.

”Dispersaţi-vă, vă rugăm, nu vă aflaţi în siguranţă aici”, a anunţat poliţia.

Poliţia din Highland Park a anunţat într-un comunicat că cinci persoane au fost ucise, iar alte 19 au fost conduse la spital.

Era neclar imediat dacă cele cinci victme se aflau între cele 19 persoane spitalizate.

Poliţia a anunţat că se afla în căutarea unui suspect.

Un jurnalist de la Sun-Times surprinde într-o înregistrare video, după împuşcături, un grup continuând să cânte, pe un car, în timp ce oameni trec ţipând pe lângă el.

O fotografie postată pe reţele de socializare pare să surprindă o baltă de sânge lângă nişte scaune răsturnate, în Highland Park

Gina Troiani şi fiul său aşteptau aliniaţi împreună cu clasa acestuia pentru a mărşălui la paradă atunci când a auzit un zgomot puternic, care a crezut că erau focuri de artificii, după care a auzit persoane strigând că este vorba despre un atacator.

”Am fugit în direcţia opusă”, a declarat ea AP.

Fiul său, în vârstă de cinci ani, mergea pe o bicicletă decorată cu panglici roşii şi albastre. El ţinea în mână un steag american, la fel ca colegii săi. Autorităţile au anunţat o paradă cu biclete şi cu animale de companie a copiilor.

Troiani declară că a împins de o parte bicleta copilului, după care au traversat cartierul către maşină.

Într-o înregistrare pe care a filmat-o cu telefonul mobil apar copii care, speriaţi de zgomotul puternic, fug la marginea drumului, în timp ce o sirenă răsună în apropiere.

”A fost haos”, declară ea.

”Unele persoane au fost despărţite de familii şi le caută. Altele au dat drumul la cărucioare, şi-au luat copiiii şi au rupt-o la fugă”, a adăugat ea.

Guvernatorul statului Illinois, J.B. Pritzker, anunţăă într-un mesaj postat pe Twitter că ”monitorizează îndeaproape situaţia din Highland Park” şi că poliţia statului evaluează situaţia.

Poliţia de stat din Illinois (ISP) anunţă într-un e-mail că intervine după semnalarea unui atac, către ora locală 10.24 (18.24, ora României).

Biroul şerifului din Lake County a anunţat pe Twitter că oferă asistenţă Poliţiei din Highland Park, în urma unui ”atac armat pe traseul unei parade de Ziua Independenţei”.

Un purtător de cuvânt al biroului a redirecţonat AP Poliţia din Highland Park, unde nimeni nu era disponibil imediat.

O locuitorare din Highland Park, Debbie Glickman, declară că se afla într-un car împreună cu colegi de serviciu şi că urmau să intre pe drumul principal în momentul când a văzut oameni fugind.

”Oameni spuneau «e un atacator, e un atacator, e un atacator»”, a declarat ea AP.

”Aşa că şi noi am fugit. Am rupt-o la fugă. E un haos în masă acolo”, a adăugat ea.

Ea declară că nu a auzit detonări şi că nu a văzut persoane rănite.

”Sunt îngrozită. Este atât de trist”, a declarat ea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.