Mai multe persoane au murit şi altele au fost rănite, într-un schimb de focuri care a avut loc într-un magazin Walmart din Virginia, transmite CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE. Autorităţile anunţă cel puţin şapte morţi

Cel puţin şapte persoane, inclusiv suspectul, au murit în urma incidentului armat care s-a petrecut marţi seară într-un magazin Walmart din Chesapeake, Virginia, au anunţat autorităţile, citate de NBC News.

„Poliţia din Chesapeake confirmă 7 morţi, inclusiv atacatorul, în urma împuşcăturilor de aseară de la Walmart din Sam's Circle”, a declarat municipalitatea oraşului Chesapeake într-un tweet postat miercuri dimineaţa devreme (ora locală).

Autorităţile încă nu au confirmat dacă cel care a deschis focul era managerul supermarketului şi nici dacă victimele sunt exclusiv angajaţi

Ofiţerul Leo Kosinski, din cadrul Departamentului de Poliţie Chesapeake, declarase anterior reporterilor că se estimează că numărul victimelor este „de până în zece”.

Împuşcăturile de la Walmart Supercenter au fost raportate la poliţie la scurt timp după ora 22.00, a precizat Kosinski.

Poliţia crede că incidentul a avut loc în interiorul Walmart, deşi o persoană a fost găsită decedată în afara magazinului.

Spitalul general Sentara Norfolk tratează cinci victime, a declarat un purtător de cuvânt al sistemului de sănătate, care nu a dat detalii despre starea pacienţilor.

Kosinski a mai declarat reporterilor că nu ştie cum a murit atacatorul, dar nu crede că acesta a fost împuşcat de poliţie.

UPDATE: Un presupus martor ocular spune că un manager a deschis focul în camera angajaţilor

Pe reţelele sociale a apărut o înregistrare video a unui bărbat care pare să fie un martor ocular. El este îmbrăcat în uniforma Walmart şi descrie ce a văzut că s-a întâmplat.

El spune că a ieşit din camera personalului în care un manager a intrat şi a deschis focul.

„Din păcate, am pierdut câţiva dintre colegii noştri”, spune bărbatul, adăugând că nu ştie exact câţi dintre colegii săi au fost împuşcaţi.

UPDATE: În jur de 10 persoane au murit în supermarketul Walmart din Chesapeake, în statul american Virginia, potrivit poliţiei. Bărbatul care a deschis focul ar fi chiar managerul magazinului. El a îndreptat apoi arma către sine şi acum este mort, relatează BBC.

Există puţine detalii, dar un agent de poliţie a spus că ar fi „până la 10” morţi şi mai mulţi răniţi.

Deocamdată nu se ştie care este motivaţia atacului, care intervine cu câteva zile înainte de sărbătoarea de Ziua Recunoştinţei, când în magazine există un aflux de clienţi. Atacul a avut loc însă la o oră destul de târzie.

Fotografii şi înregistrări video de la locul tragediei de la Walmart arată poliţişti care intră în număr mare în clădire şi numeroase vehicule de poliţie.

La scurt timp după miezul nopţii de marţi (ora locală), agenţii încă mai căutau victime în interiorul Walmart, potrivit „New York Times”.

Magazinul are o mulţime de locuri în care potenţialii cumpărătorii s-ar fi putut pune la adăpost în timpul împuşcăturilor.

Chesapeake, care se află la câţiva kilometri de Norfolk, avea anul trecut o populaţie de aproximativ un sfert de milion de persoane, potrivit Biroului de recensământ al Statelor Unite. Oraşul se află în apropiere de coasta atlantică a Virginiei şi de graniţa cu statul Carolina de Nord.

La începutul acestei luni, tot în statul Virginia, în Charlottesville, trei membri ai echipei de fotbal a Universităţii din Virginia au fost ucişi de un fost jucător de fotbal, care a deschis focul într-un garaj..

Într-un alt atac armat care s-a petrecut în weekend, cinci persoane au fost ucise într-un club L.G.B.T.Q. din Colorado Springs, Colorado.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

Poliţia din Chesapeake, Virginia, a răspuns la un apel care anunţa focuri de armă într-un magazin Walmart.  

Ofiţerii au intrat în magazin şi au descoperit mai multe persoane decedate şi rănite, a declarat pentru CNN Leo Kosinski, ofiţer de informaţii publice al poliţiei din Chesapeake, fără a oferi mai multe detalii. 

Se crede că atacatorul se află printre cei morţi, a spus Kosinski. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.