O explozie a distrus, luni, o moschee din incinta cartierului general al poliţiei din oraşul Peshawar, din nord-vestul Pakistanului. Plafonul s-a prăbuşit şi cel puţin 32 persoane au murit, peste 140 de persoane fiind rănite în ceea ce autorităţile spun că a fost un atac sinucigaş.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Cel puţin 32 de persoane au murit şi peste 140 au fost rănite în atacul care a vizat poliţia din acest oraş din nord-vestul ţării, unde militanţii islamişti rămân activi, relatează Reuters.

Oficiali din spitale au declarat că cel puţin 147 de persoane au fost rănite, multe dintre ele fiind în stare critică.

Premierul Shebaz Sharif a calificat explozia drept un atac sinucigaş.

În moschee se aflau cel puţin 260 de persoane, a adăugat un oficial al poliţiei, Sikandar Khan.



Deocamdată nimeni nu a revendicat responsabilitatea pentru atentatul cu bombă, care a aruncat în aer moscheea în timpul rugăciunii de la prânz, provocând prăbuşirea unui zid peste credincioşi. 

"Primim informaţia că teroristul se afla în primul rând", a declarat ministrul apărării, Khawaja Asif, la Geo TV.

Imaginile difuzate de televiziunea guvernamentală PTV arată cum poliţia şi locuitorii se străduiesc să îndepărteze resturile de la locul exploziei şi transportă pe umeri persoane rănite.

Atacul a fost cel mai grav din oraş din luna martie a anului trecut, când un atentat sinucigaş cu bombă la o moschee musulmană şiită, în timpul rugăciunilor de vineri, a ucis cel puţin 58 de persoane şi a rănit aproape 200. Militanţii Statului Islamic au revendicat responsabilitatea pentru acel atentat.

UPDATE. Explozia puternică din interiorul moscheei din Peshawar s-a soldat cu cel puţin 25 de morţi şi 120 de răniţi, potrivit comisarului adjunct din Peshawar, Shafiullah Khan, citat de CNN.

ŞTIREA INIŢIALĂ:

Muhammad Asim, un purtător de cuvânt al spitalului Lady Reading din Peshar, a declarat că sunt 17 morţi şi 60 de răniţi, majoritatea poliţişti, scrie Washington Post.

CNN îl citează pe Mohammad Aijaz Khan, şeful poliţiei din Peshawar, care citează un bilanţ de 17 morţi şi 83 de răniţi.

Oficialii din domeniul securităţii spun că explozia, care a fost probabil provocată de un kamikaze, a avut loc în timpul rugăciunii de după-amiază din moschee, în timp ce înăuntru se aflau cel puţin 150 de persoane. Acoperişul moscheei s-a prăbuşit.

Complexul Poliţiei Capitalei din Peshawar este situat într-o zonă de înaltă securitate, oraşul fiind în apropierea graniţei cu Afganistanul.

Sediul Poliţiei se află în apropierea tribunalelor, a adunării provinciale, a cazărmilor armatei, a casei guvernatorului şi a reşedinţei şefului guvernului regional. Complexul include sediile departamentelor de combatere a terorismului şi de investigaţii.

Atacurile din trecut din regiunea de nord-vest a Pakistanului au fost comise de mişcarea talibană din această ţară, care este separată de grupul care controlează acum Afganistanul vecin.

Până în prezent, nicio grupare nu a revendicat atacul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.