Cel puţin 21 persoane au murit la mina ArcelorMittal din Kazahstan, alte 18 fiind rănite, au transmis autorităţile locale, citate de presa internaţională.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: Potrivit Reuters, bilanţul persoanelor decedate a ajuns la 21, iar aproximativ 23 de persoane nu fuseseră localizate până la ora 12.00 (06.00 GMT).

UPDATE: Potrivit Reuters, cel puţin 16 persoane au murit în incendiu, anunţul fiind făcut de ArcelorMittal Temirtau (MT.LU), unitatea locală a producătorului de oţel cu sediul în Luxemburg care operează mina.

De asemenea, optsprezece persoane au solicitat ajutor medical.

”Dintre cele 252 de persoane aflate la mina Kostenko, 205 au fost evacuate, iar 31 nu fuseseră localizate până la ora 10.00 dimineaţa (04.00 GMT)”, a precizat compania.

Preşedintele kazah Kassym-Jomart Tokayev, care a transmis condoleanţe familiilor victimelor, a cerut Cabinetului său să oprească cooperarea în materie de investiţii cu ArcelorMittal Temirtau.

ŞTIRE INIŢIALĂ: "Un incendiu a izbucnit la mina Kostenko, provocând moartea a 11 persoane, în timp ce 18 victime cu diferite răni au fost transportate la spital", au anunţat autorităţile regionale într-un comunicat, citate de AFP. 

Potrivit acestora, "din cei 252 de mineri prezenţi în momentul tragediei, 205 au fost scoşi la suprafaţă".

Deocamdată, nu există informaţii cu privire la modul în care s-a produs incendiul. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.