Un avion cu 71 de persoane la bord s-a prăbuşit în apropiere de Moscova. Aparatul, aparţinând Saratov Airlines, a dispărut de pe ecranele radarelor la puţin timp de la decolarea de pe aeroportul Domodedovo, din capitala rusă. Echipele de salvare ajunse la locul prăbuşirii aparatului au găsit deocamdată trupurile a doi dintre pasageri. Autorităţile au deschis o anchetă în acest caz. Preşedintele rus Vladimir Putin a prezentat condoleanţe rudelor celor decedaţi în accidentul aviatic de la Moscova şi a cerut crearea unei comisii guvernamentale pentru a demara o anchetă, conform purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dmitry Peskov, informează agenţia de presă rusă TASS. Cutia neagră a avionului a fost găsită, anunţă Russia Today. De asemenea, presa rusă afirmă că pilotul ar fi semnalat o defecţiune şi ar fi solicitat să aterizeze de urgenţă pe Aeroportul Internaţional Jukovski sau că unul dintre motoarele aparatului ar fi explodat înaintea prăbuşirii soldate cu moartea celor 71 de persoane aflate la bord, scrie The Guardian, care precizează însă că informaţiile nu au fost confirmate din surse oficiale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Conform Russia Today, care citează Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă,  a fost găsită cutia neagră a aparatului, care conţine înregistrarea discuţiilor din cabina piloţilor, şi a fost făcută publică şi lista victimelor.

Site-ul gazeta.ru citează surse din rândurile investigatorilor care afirmă că pilotul a raportat o defecţiune tehnică şi a solicitat aterizarea de urgenţă pe Aeroportul Jukovski.  Surse oficiale nu au confirmat însă această ipoteză, notează The Guardian.

Alte informaţii indică faptul că unul dintre motoarele ar fi explodat înaintea prăbuşirii.

Televiziunea rusă de stat a difuzat imagini de la locul prăbuşirii aparatului, părţi din avion fiind în zăpadă.

De altfel, tot conform preseri ruse, echipajele serviciilor de  urgenţă au ajuns pe jos la epava avionului, echipa de intervenţie fiind formată din peste 150 de persoane.  Ministrul rus al Transporturilor, aflat la faţa locului, a afirmat că sunt posibile mai multe cauze inclusiv condiţiile meteo şi o eroarte umană.

Guvernatorul regiunii Orenburg, către care se îndrepta avionul a declarat că peste 60 de persoane aflate la bord erau din această regiune.

Site-ul local Ural56.ru a difuzat imagini ale familiilor victimelor, la Orsk, oraşul de destinaţie. Primarul oraşului, Andrei Odintsov, a declarat la televiziunea de stat rudele primesc asistenţă din partea a şase psihologi, la aeroport fiind prezente şi patru ambulanţe.

CITEȘTE ȘI Putin prezintă condoleanţe rudelor celor decedaţi în accidentul aviatic de la Moscova

Flight Saratov Airlines #6W703
71 on board

Crashed close to Argunovo village.

Eyewitnesses saw aircraft on fire before impact.

The plane was in the air for just 6 minutes after takeoff from Moscow.

Dropped 3300 feet per minute.#Russia #Moscow pic.twitter.com/COW3zgWlbL

— Darren Oatway (@DarrenOatway) 11 februarie 2018

 
Conform presei ruse, este vorba despre un Antonov An-148 care avea la bord 65 de pasageri şi 6 membri ai echipajului.
 
Reprezentanţii serviciilor de urgenţă au declarat pentru Interfax că avionul s-a prăbuşit lângă satul Argunovo şi că nu sunt şanse  să existe supravieţuitori.
De asemenea, ministrul rus al Transporturilor Maksim Sokolov s-a deplasat şi el către Argunovo.

Conform unei alte agenţii de presă, avionul a dispărut de pe ecranele radarelor la două minute de la decolarea de pe aeroportul Domodedovo.

Site-ul Flightradar24 a informat într-o postare pe Twitter că avionul pierdea altitudine cu o viteză de 1.000 de metri pe secundă (60 km/h), la cinci minute după decolare.

Avionul decolase de pe aeroportul Domodedovo şi se îndrepta către Orsk, un oraş situat în apropierea frontierei dintre Rusia şi Kazahstan.
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.