Gara Kramatorsk, unde mii de oameni aşteptau evacuarea, a fost ţinta unui atac rusesc, cel puţin 50 de oameni, inclusiv cinci copii, fiind ucişi, iar aproximativ 100 fiind răniţi. Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a postat vineri pe Facebook imagini imediat după atac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Rămăşiţele rachetei lansate asupra Gării din Kramatorsk par să aibă cuvintele ”pentru copii” (n.r. - ”za detei”) inscripţionate pe ea
CITEȘTE ȘI Moscova acuză Kievul de bombardarea ”voită” a Gării din Kramatorsk, cu scopul de a împiedica plecarea populaţiei, pe care vrea să o folosească drept scut uman
CITEȘTE ȘI Cel puţin 39 de morţi - inclusiv patru copii -, în atacul cu rachetă la Gara din Kramatorsk, anunţă SBU

UPDATE - Numărul morţilor în urma atacului cu rachete asupra Gării din oraşul Kramatorsk a crescut la 50, inclusiv cinci copii, a declarat şefului administraţiei militare regionale Doneţk, Pavlo Kirilenko, conform The Associated Press.

Pavlo Kirilenko a scris pe reţelele sociale că 38 de persoane au murit la faţa locului, iar alte 12 în spital.

UPDATE - Primarul oraşului Kramatorsk, Oleksander Honcharenko, a declarat pentru BBC World Service că 40 de persoane au murit în atacul de la Gara din Kramatorsk, inclusiv 10 copii, după ce o ”rachetă uriaşă” a lovit în cursul zilei de vineri gara oraşului.

”S-a întâmplat la ora 10.30 (ora locală), la acea oră erau în jur de 4.000 de oameni în gară, care aşteptau primul tren”, a spus el.
El a adăugat că este sigur că este o rachetă rusească şi că nu există ţinte militare ucrainene în jurul gării.

ŞTIREA INIŢIALĂ - Zelenski anunţă că "invadatorii" au lovit gara Kramatorsk, unde mii de ucraineni paşnici aşteptau evacuarea.

Potrivit preşedintelui ucrainean, aproximativ 30 de persoane au fost ucise, iar alte aproximativ 100 au fost rănite.

 

"Poliţia şi salvatorii sunt deja la faţa locului", a precizat Volodimir Zelenski.

"Neavând puterea şi curajul să ne înfrunte pe câmpul de luptă, distrug cinic populaţia civilă. Acesta este răul care nu cunoaşte limite. Şi dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată", conchide liderul ucrainean.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.