Potrivit ultimului bilanţ detaliat, 202 persoane au fost rănite în atacul de la Nisa, dintre care 52 se află în stare gravă, iar 25 de persoane se află la reanimare, a anunţat vineri într-o conferinţă de presă procurorul Parisului François Molins, care a precizat că 84 de persoane - dintre care zece sunt copii - au fost ucise joi seara, relatează The Associated press şi Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE: O fotografie a atacatorului de la Nisa, pusă în circulaţie de mai multe publicaţii

Atacatorul de la Nisa, Mohamed Lahouaiej Bouhlel - care a ucis cel puţin 84 de oameni şi a rănit alţi 202 după ce a intrat cu un camion în mulţimea care asista la focul de artificii de Ziua Naţională a Franţei - a fost identificat de către un vecin, după ce procurorul Francois Molins i-a făcut public numele. O fotografie a atacatorului, de pe documentele de rezidenţă, a fost prezentată de mai multe publicaţii.

Postul britanic prezintă o fotografie care a fost pusă în circulaţie de o serie de publicaţii.

Fotografia a apărut prima dată pe contul @News_Executive, precizează BBC.

84 persoane au fost ucise, iar  202 au fost rănite la Nisa 

Acest ultim bilanţ este provizoriu, a subliniat Molins.

Un pistol automat şi o grenadă au fost găsite în interiorul camionului frigorific cu care a fost comis atacul din Nisa, a precizat procurorul Republicii.

Opt paleţi goi şi o bicicletă au fost de asemenea găsite în camion.

În cabină, anchetatorii au găsit un pistol de calibrul 7.56 şi un încărcător, a precizat Molins.

Un al doilea pistol automat fals, o grenadă şi două replici după puşti de asalt - un Kalaşnikov şi un M16 - au fost de asemenea găsite în cabină, a adăugat el.

Între alte lucruri, anchetatorii au recuperat, de asemenea, un permis de conducere şi un card bancar.

De asemenea, percheziţii au fost efectuate vineri dimineaţa la domiciliul atacatorului, a declarat procurorul.

"Diverse materiale informatice şi telefonice au fost confiscate şi sunt în curs de analiză", a precizat Molins.

Camionul frigorific utilizat în atac a fost închiriat pe 11 iulie de la o societate cu sediul la Saint-Laurent-du-Var, a spus el.

Vehiculul urma să fie restituit pe 13 iulie.

Şoferul s-a dus să ia acest vehicul greu din cartierul Auriol, singur, pe bicicletă, miercuri seara, la ora locală 21.34 (22.34, ora României), a precizat procurorul.

El a fost văzut ulterior în cartierul Magnan, la ora locală 22.30 (23.30, ora României), după care a rulat între numerele 11 şi 147 pe Promenade des Anglais.

Şoferul a tras în mai multe rânduri asupra a trei poliţişti şi şi-a continuat cursa pe o distanţă de 300 de metri, după care a fost neutralizat, a precizat Molins.

El a fost găsit mort în cabină, în partea pasagerului.

Mohamed Lahouaiej Bouhlel era necunoscut serviciilor de informaţii, a mai declarat François Molins.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.