Rusia şi Ucraina au făcut joi un nou schimb de prizionieri, fiecare parte eliberând câte 50 de soldaţi, au declarat ucrainene şi pro-ruse, potrivit CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Andrii Iermak - şeful Biroului preşedintelui ucrainean - şi Denis Puşilin - şeful autoproclamatei Republici Populare Doneţk - au confirmat că 50 de soldaţi de fiecare parte au fost eliberaţi joi.

Iermak a declarat că printre ei se numără luptători de la combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol şi prizonieri de la Olenivka. "Vom acţiona până când ultimul ucrainean va fi eliberat", a promis Iermak. 

Puşilin a confirmat, de asemenea, că a fost eliberaţi de partea ucraineană luptători ruşi şi pro-ruşi. El a declarat pe Telegram că printre cei 50 de prizonieri se numără 12 luptători din autoproclamata republică Doneţk şi opt din autoproclamata Rebuplică Populară Luhansk.

Nu a fost menţionată locaţia sau ora la care a avut loc schimbul, menţionează CNN.

Peste 1.300 de prizonieri s-au întors în Ucraina de la invazia trupelor ruseşti, a declarat joi preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, după noul schimb de prizonieri.

"După schimbul de astăzi, sunt deja 1.319 eroi care s-au întors acasă", a declarat Zelenski pe Instagram, unde a postat o fotografie în care apar câteva zeci de bărbaţi care ţin steaguri ucrainene.

"Nu ne vom opri până când nu ne vom primi toţi oamenii înapoi", a mai spus liderul ucrainean.

În cadrul unei întâlniri cu Crucea Roşie, în octombrie, Rusia a declarat că deţine aproximativ 6.000 de prizonieri de război ucraineni, reaminteşte The Guardian.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.