Două explozii au fost auzite sâmbătă într-un oraş din vestul Ucrainei, după un nou val de atacuri cu rachete ruseşti, ceea ce a determinat mai multe regiuni să limiteze alimentarea cu energie electrică ca măsură de precauţie, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE - Două persoane au fost rănite în atacul de sâmbătă dimineaţă de la Hmelniţki, oraş din vestul Ucrainei, a declarat primarul oraşului.

Cele două persoane au primit îngrijiri, dar rănile nu le pun viaţa în pericol.

Primarul a precizat că loviturile au provocat pagube la trei şcoli şi la o serie de proprietăţi comerciale, precum şi la câteva sute de ferestre din clădirile înalte.

Pe de altă parte, forţele aeriene ucrainene anunţă că două rachete de croazieră ruseşti au fost doborâte deasupra Ucrainei.

Într-o postare pe Facebook, forţele aeriene ucrainene precizează că Rusia a tras sâmbătă, din Marea Neagră, patru rachete Kalibr asupra Ucrainei.

Două dintre acestrea au fost distruse de forţele de apărare aeriană, susţine Kievul.

Autorităţile spun că "ameninţarea atacurilor cu rachete rămâne" şi îndeamnă populaţia să urmeze sfaturile oficialilor.

ŞTIRE INIŢIALĂ:

Două explozii au fost auzite în oraşul Hmelniţki, care se află la 274 km vest de Kiev, a declarat guvernatorul regional.

Sâmbătă dimineaţă în întreaga ţară au început să sune sirenele de atac aerian, iar autorităţile din mai multe regiuni din sudul şi estul Ucrainei au avertizat că sunt posibile întreruperi de energie electrică, din precauţie, pentru a limita daunele la reţea în cazul unui atac.

Vitali Kim, guvernatorul regiunii sudice Mikolaiv, a postat pe aplicaţia de mesagerie Telegram o fotografie cu ceea ce par a fi resturi de rachete care zac pe un câmp. El a spus că este probabil să fie o parte a unei rachete de apărare antiaeriană ucraineană şi a indicat că cel puţin o rachetă rusă a fost doborâtă. "Să spunem aşa - scorul rachetelor doborâte a fost deschis", a scris el pe în postarea de pe Telegram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.