Unul dintre cei patru membri ai echipajului unui bombardier supersonic rus de tip Tupolev 22M3 (Tu-22M3) care s-a prăbuşit vineri în sudul Rusiei, a murit, anunţă guvernatorul regiunii Stavropol (sud), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Alţi doi membri ai echipajului au fost găsiţi în viaţă, iar salvatori căutau în continuare al patrulea membru, anunţă guvernatorul.

Era neclar dacă bombardierul despre care vorbeşte guvernatorul este un bombardier pe care Kievul a anunţat că l-a doborât vineri dimineaţa.

Forţele Aeriene ucrainene au anunţat vineri că au doborât un bombardier strategic rusesc cu rază lungă de acţiune de tip Tu-22M - o premieră de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, în februarie 2022.

”Pentru prima oară, unităţi de rachete antiaeriene ale Forţelor Aeriene şi o cooperare cu serviciile de informaţii ale apărării ucrainene (GUR) au distrus un bombardier strategic cu rază lungă de acţiune de tip Tu-22M3, care poartă rachete de croazieră (de tip) X-22”, a anunţat pe Telegram comandantul Forţelor Aeriene ucrainene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.