Unul dintre cei doi cetăţeni germani arestaţi săptămâna trecută în Turcia, din “motive politice” a fost eliberat, a anunţat luni Ministerul german de Externe, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Avocatul uneia dintre persoanele vizate ne-a anunţat că aceasta a fost eliberată, fără condiţii”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului, precizând că este vorba de o “ştire pozitivă”, în contextul tensiunilor tot mai accentuate dintre Berlin şi Ankara.

Ministerul a adăugat că aşteaptă încă o confirmare oficială din partea autorităţilor turce.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

În schimb, diplomaţia germană nu are încă veşti despre a doua persoană arestată.

În total, 11 germani sunt reţinuţi din motive “politice” în Turcia, în prezent, potrivit datelor Berlinului.

Cel mai emblematic caz este cel al cetăţeanului germano-turc Deniz Yucel, corespondent al ziarului Die Welt în Turcia. Reţinut la sfârşitul lunii februarie pentru propagandă teroristă şi incitate la ură.

Ankara acuză Berlinul că dă dovadă de indulgenţă faţă de “terorişti”, pentru că oferă adăpost separatiştilor kurzi şi presupuşilor pucişti.

La rândul său, Germania condamnă ferm amploarea epurărilor lansate în Turcia după tentativa de lovitură de stat de anul trecut. Ankara a reţinut peste 50.000 de persoane în urma puciului eşuat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.