Unsprezece jihadişti din cadrul Statului Islamic (SI) au fost ucişi, într-o serie de atacuri aeriene nocturne, de către aviaţia rusă, în estul provncjei Homs (centru), a anunţat joi Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (SOHR), relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

ONG-ul cu sediul în Marea Britanie precizează că 11 jihadişti au fost ucişi ”în ultimele ore, în atacuri aeriene ale aviaţiei ruse vizând Statul Islamic în deşertul sirian”.

Aceste atacuri au avut loc ”în Deşertul al-Sakhne şi Tadmor (centru) şi în Deşertul Deir Ezzor (est)”.

”Jihadişti se ascund în grote” situate în această regiune deşertică, în care celule SI sunt în continuare active, a anunţat directorul SOHR Rami Abdel Rahman.

Potrivit SOHR, alţi aproximativ 20 de jihadişti au fost răniţi, dintre care unii grav.

Acest atac este cel mai sângeros atac de acest fel din noiembrie, când 16 jihadişti au fost ucişi în raiduri ruse.

SOHR a înregistrat peste 229 de atacuri aeriene ruse vizând ţinte de acest fel în Siria de la începutul anului.

Începând din martie 2019, peste 1.128 de jihadişti din cadrul SI au fost ucişi, potrivit SOHR.

”Califatul” autoproclamat de către SI a fost declarat învins definitiv în martie 2019, în urma unei îndelungate ofensive susţinută de către Statele Unite.

Însă celule din cadrul acestei grupări jihadiste continuă să hărţuiască forţe guvernamentale în vastul deşert sirian.

Războiul din Siria, care a izbucnit în martie 2011 prin reprimarea în sânge a unor manifestaţii în favoarea democraţiei, s-a soldat cu aproape o jumătate de milion de morţi, porivit SOHR, şi a pus pe drumuri milioane de oameni.

Rusia susţine forţele guvernamentale siriene din 2015, iar cu ajutorul acestei susţineri cruciale preşedintele sirian Bashar al-Assad a preluat controlul unei mari părţi a teritoriului pe care l-a pierdut la începutul războiului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.