Unsprezece alpinişti au fost găsiţi morţi, luni, în Indonezia, în urma erupţiei vulcanului Marapi, a anunţat un oficial. Căutările pentru găsirea a 12 persoane dispărute au fost oprite temporar din motive de siguranţă, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei supravieţuitori au fost găsiţi luni împreună cu trupurile celor 11 alpinişti, dintre cei 75 de oameni care se aflau în zonă în momentul erupţiei, a declarat Jodi Haryawan, purtător de cuvânt al echipei locale de căutare şi salvare.

Vulcanul de 2.891 de metri a erupt duminică, aruncând cenuşă până la 3 km în aer. Autorităţile au ridicat nivelul de alertă la al doilea cel mai ridicat şi au interzis locuitorilor să se apropie la mai puţin de 3 km de crater.

Imaginile video au arătat un nor uriaş de cenuşă vulcanică răspândit pe cer şi maşini şi drumuri acoperite de cenuşă.

Luni avea loc o mică erupţie, iar căutările au fost suspendate, a precizat Jodi. "Este prea periculos dacă vom continua căutările acum", a adăugat el.

Au fost evacuaţi luni 49 de alpinişti din zonă, iar mulţi dintre ei au fost trataţi pentru arsuri, a precizat el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.