Uniunea Europeană a trecut pe lista neagră patru persoane suspectate că au susţinut programul de înarmare al Coreei de Nord, impunând interdicţii de călătorie şi îngheţarea conturilor celor vizaţi, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cei patru nu au fost nominalizaţi de blocul european, însă UE a comunicat că numărul celor aflaţi pe lista neagră privind legăturile cu Coreea de Nord a ajuns la 59 odată cu adăugarea lor, printre care şi nouă entităţi.

Măsurile luate de UE vin înaintea unui summit între Coreea de Nord şi SUA, ţările occidentale încercând să menţină presiunea asupra Coreei de Nord pentru a renunţa la arsenalul său nuclear.

De asemenea, miniştrii de Finanţe din statele membre G7, cele mai industrializate ţări din lume, au comunicat separat miercuri că, în pofida sancţiunilor internaţionale, Coreea de Nord încă are acces la sistemul financiar global printr-o „reţea de agenţi, companii de faţadă şi structuri de proprietate complexe”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.