Liderii europeni au convenit să prelungească până în ianuarie 2021 sancţiunile economice impuse Rusiei în urma anexării Crimeei, în urmă cu şase ani, a anunţat vineri, în urma unui summit prin videoconferinţă, preşedintele Consiliului European Charles Michel, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”De-acum Consiliul poate proceda la o prelungire a sancţiunilor”, a anunţat Michel într-o conferinţă de presă, la finalul summitului Celor 27.

Cancelarul german Angela Merkel, care a confirmat o prelungire cu şase luni a sancţiunilor impuse Rusiei, a anunţat că Germania, care preia preşedinţia semestrială a Uniunii Europene la 1 iulie, îşi rezervă dreptul la noi iniţiative împotriva Moscovei în legătură cu asasinarea unui fost rebel cecen în capitala germană.

Parchetul federal german a acuzat Moscova de asasinarea unui fost membru al gherilei cecene, de naţionalitate georgiană, în august la Berlin şi a anunţat inculparea unui cetăţean rus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.