Uniunea Europeană a semnat un pachet de asistenţă financiară pentru Ucraina în valoare de cinci miliarde de euro (4,88 miliarde de dolari), a declarat luni comisarul european pentru Comerţ, Valdis Dombrovskis, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Memorandumul de înţelegere privind acordarea de 5 miliarde de euro în asistenţă macrofinanciară” Ucrainei a fost semnat de UE, a declarat premierul ucrainean Denîs Şmîhal pe contul de Twitter.

El a adăugat că este ”recunoscător” preşedintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen şi lui Dombrovskis ”pentru o astfel de decizie”.

Şmîhal a subliniat că acesta este un alt gest al hotărârii Uniunii de a ”sprijini (Ucraina) să câştige acest război, să reconstruiască şi să urmărească (un) viitor european”.

Dombrovskis a spus pe Twitter că este ”încântat să semneze (un) al doilea memorandum de înţelegere cu Ucraina de când Rusia şi-a început războiul brutal”.

De asemenea, oficialul UE a precizat că banii sunt acordaţi pentru ”nevoi de lichidităţi imediate, plata salariilor şi pensiilor”, iar prima tranşă va fi livrată la mijlocul lunii octombrie, următoarele două fiind furnizate ulterior, până la finalul anului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.