Uniunea Creştin Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel urmează să-şi aleagă la începutul lui decembrie noul lider, care ar putea să devină cancelar în 2021, într-un congres ce urmează să aibă loc timp de o singură zi, din cauza pandemiei covid-19, la 4 decembrie, la Stuttgart (sud-vest), a anunţat luni secretarul general al partidului, Paul Ziemiak, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei candidaţi se află în cursă la succesiunea lui Annegret Kramp-Karrenbauer, supranumită AKK, considerată o vreme ”protejata” lui Merkel, dar care a decis, în februarie, să plece din acest post, din cauza lipsei de autoritate în faţa membrilor formaţiunii.

Un congres era programat iniţial în aprilie, în vederea unei departajări între cei trei candidaţi, însă a fost amânat în decembrie din cauza epidemiei noului coronavirus.

Membrii CDU urmează să aleagă între moderatul Armin Laschet, care conduce cel mai populat land german, Renania de Nord-Westfalia, liberalul Friedrich Merz, un adversar istoric al lui Merkel şi Norbert Röttgen, un expert în politică externă.

Învingătorul scrutinului are toate şansele să devină candidatul dreptei în alegerile legislative, prevăzute în septembrie 2021, în urma cărora Angela Merkel urmează să plece din funcţie, după 15 ani la Cancelarie.

Însă alt candidat ar putea să reprezinte tabăra conservataore - liderul bavarez Markus Söder.

Söder, care conduce Uniunea Social Democrată (CSU), formaţiunea soră a CDU, a devenit una dintre cele mai populare personalităţi în Germania din cauza modului în care a gestionat pandemie covid-19 în Bavaria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.