Numărul oamenilor forţaţi să îşi părăsească locuinţele din cauza conflictelor, violenţelor, încălcărilor drepturilor omului şi persecuţiilor a depăşit pragul de 100 de milioane pentru prima dată, număr care a crescut brusc din cauza războiului din Ucraina şu a altor conflicte sângeroase, a anunţat Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“100 de milioane este un bilanţ crunt – îngrijorător şi alarmant, în egală măsură. Este un record care nu ar fi trebuit să fie stabilit vreodată. Trebuie să fie un semnal de alarmă pentru rezolvarea şi prevenirea conflictelor distructive, încheierea persecuţiilor şi rezolvarea cauzelor care duc la părăsirea caselor de către oameni nevinovaţi”, a declarat înaltul comisar ONU pentru Refugiaţi, Filippo Grandi.

Potrivit datelor UNHCR, numărul oamenilor care au fugit din calea războiului, de conflicte şi persecuţii a ajuns la 90 de milioane la finalul anului 2021, propulsat de noi valuri de violenţă în ţări ca Etiopia, Burkina Faso, Myanmar, Nigeria, Afganistan şi RD Congo.

Războiul din Ucraina a dus la părăsirea caselor lor de către opt milioane de oameni în acest an, persoane care au plecat în locuri tot din Ucraina. De asemenea, s-au înregistrat peste 6 milioane de refugiaţi din Ucraina.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.