Ungaria a devenit vineri prima ţară din Uniunea Europeană (UE) care aprobă folosirea vaccinului împotriva covid-19 dezvoltat de grupul chinez Sinopharm, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul de la Budapesta a fost, săptămâna trecută, primul Guvern din UE care a dat undă verde vaccinului rusesc Sputnik V.

”Azi (vineri, autoritatea ungară în domeniul sănătăţii) OGYEI a aprobat utilizarea vaccinului Sinopharm. Astfel, după (vaccinurile) Pfizer/BioNTech, Moderna, AstraZeneca şi Sputnik, putem conta pe cel al Sinopharm”, a anunţat directoarea generală a Sănătăţii Cecilia Müller.

Budapesta - care se opune cu regularitate UE în dosarele imigraţiei şi politicii economice - a optat să cumpere vaccinuri din Rusia, şi China pentru a-şi accelera campania de vaccinare.

Ungaria, o ţară cu aproape zece milioane de locuitori, înregistrează 364.909 de contaminări cu noul coronavirus şi 12.374 de morţi, potrivit datelor oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.