Un voluntar francez, Kevin David, în vârstă de 29 de ani, un fost lucrător umanitar plecat să lupte alături de ucraineni, a fost ucis recent în regiunea Bahmut, epicentrul luptelor pe linia frontului din estul Ucrainei, potrivit unor informaţii de presă confirmate vineri de Ministerul francez de Externe, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cotidianul regional francez Ouest-France devăluia miercuri moartea lui Kevin David, un fost lucrător umanitar care a plecat în urmă cu un an să lupte alături de ucraineni.

Kevin David, în vârstă de 29 de ani, a fost ucis în circumstanţe nedeterminate, în apropiere de Bahmut, unde se desfăşoară de luni de zile o bătălie sângeroasă între fore ruse şi ucrainene.

”Am aflat trista veste a acestui deces. Prezentăm condoleanţe familiei sale”, a declarat AFP Ministerul francez de Externe, care se află în contact cu familia.

”Amintim că Ucraina, pe întregul său teritoriu, este o zonă de război. În acest context, este puternic nerecomandat să se călătorească în Ucraina, indiferent de motiv”, avertizează ministerul.

Mai mulţi francezi au plecat să lupte în Ucraina, unde o Legiune Internaţională, aflată în subordinea armatei ucrainene, este alcătuită din combatanţi străini.

Numărul acestora şi al celor care au fost uciţi este necunoscut.

 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.