Un vecin al şefei Guvernului Noii Zeelande, cuprins de remuşcări, a dezvăluit în mod public miercuri că este vinovat de moartea accidentală a lui ”Paddles”, ”prima pisică” a acestei ţări din regiunea Pacificului de Sud, moartă călcată de o maşină, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Felina a murit în noiembrie 2017, la puţin timp după venirea la putere a Jacindei Ardern, însă circumstanţele precise ale morţii acesteoa nu au fost dezvăluite niciodată până acum.

Paddles era un membru popular al gospodăriei premierului. Ea avea un cont pe Twitter, @FirstCatofNZ, urmat de peste 11.000 de abonaţi.

Revista americană Vanity Fair a salutat în Paddles un animal care a ”ajutat-o pe Jacinda Ardern să devină un lider cool şi glamour pe care Statelor Unite le-ar plăcea să-l aibă”.

Paddles, o femelă ”polidactilă”, adică având mai multe degete decât normal, a devenit celebră după ce a întrerupt o conversaţie la telefon între şefa Guvernului neozeelandez şi preşedintele american Donald Trump, sărind pe masă.

Vecinul Jacindei Ardern, identificat drept Chris, a dezvăluit site-ului de ştiri stuff.co.nz că dădea cu spatele pentru a ieşi de acasă atunci când pisica se afla sub roţile mainii sale.

”A fost mai degrabă şocant la început. Mă simt destul de rău, pentru că îi ştiam puţin povestea, ştiam că Paddles era prezentă pe reţelele de socializare şi avea un deget în plus”, declară el.

”Ştiam, de asemenea, că pentru Jacinda şi (soţul său) Clarke Paddles era la acel moment bebeluşul lor de blană adorat”, spune el.

El a mărturisit, la acea vreme, accidentul cuplului, iar Jacinda Ardern, afirmă Chris, a fost înţelegătoare.

Copii săi, continuă el, i-au trimis condoleanaţe premirrului, cerându-i totodată ca tatăl lor să nu fie aruncat în închisoare.

După aceste prime mărturisiri publice, contul @FirstCatofNZ a repostat povestea şi a publicat pentru prima oară de mai bine de un an. ”Te iert #prrp”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.