Un tribunal federal american a blocat decizia lui Joe Biden de a suspenda - pe o perioadă de 100 de zile - expulzările imigranţilor fără documente, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătorul Drew Tipton, sesizat de către republicani, a hotărât marţi să suspende în mod temporar această măsură până la o examinare pe fond a dosarului.

”Texasul a demonstrat că există o şansă de succes”, a mortivat judecătorul.

În baza unei promisiuni din campania electorală, Joe Biden a semnat în prima sa zi la Casa Albă un moratoriu privind expulzarea imigranţilor fără documente sosiţi în Statele Unite înainte de 1 noiembrie 2020.

Secretarul Justiţiei statului Texas Ken Paxton a sesizat imediat justiţia atunci.

Republicanul Ken Paxton a salutat marţi hotărârea judecătorului Drew Tipton, ”care dă prioritate respectării legii şi securităţii cetăţenilor”.

Însă puternica organizaţie de apărarea drepturilor civice ACLU l-a acuzat de faptul că ”vrea să împiedice administraţia Biden să dea pagina” ”politicilor dezastruoase ale imigraţiei” implementate, denunţă ACLU, de către predecesorul lui Donald Trump.

Această bătălie judiciară - care abia începe - prefigurează probabil viitoare confruntări aprige în domeniul imigraţiei.

Joe Biden a anulat la 20 ianuarie cele mai controversate măsuri adoptate de către Donald Trump, inclusiv proiectul acestuia de ridicare a unui ”zid” împotriva imigranţilor la frontiera cu Mexicul.

Biden a trimis totodată Congresului un proiect de lege în vederea unei regularizări a situaţiei mai multor milioane de imigranţi fără documente - o adevărată ”linie roşie” pentru mulţi dintre opozanţii săi.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.