Poliţia americană a arestat joi un tânăr suspectat că a trimis scrisori de ameninţare - care conţineau un praf alb ce s-a dovedit până la urmă inofensiv - unui număr de cinci personalităţi, între care şi Donald Trump Jr., scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fiul mai mare al preşedintelui nu era prezent, pe 12 februarie, atunci când soţia sa, Vanessa, a deschis scrisoarea, la New York, în prezenţa mamei sale.

Amândouă au fost spitalizate preventiv, însă analizeze nu au relevat prezenţa vreunei substanţe nocive în pudra din plic.

Scrisoarea din plic îi era adresată lui Donald Trump Jr., pe care expeditorul l-a catalogat drept o ”persoană oribilă”.

”Sunt surprins că tatăl dumneavoastră vă lasă să vorbiţi la televizor”, se arăta în mesaj.

”Îi daţi idiotului familiei, Eric (fratele lui Trump Jr) aerul de inteligent. Din acest motiv vă urăsc oamenii, aşa că aveţi numai ceea ce meritaţi. Aşa că gura!”.

În ziua incidentului, Trump Jr  s-a declarat într-un mesaj postat pe Twitter ”cu adevărat dezgustat de indivizi care ales să-şi exrime opiniile opuse printr-un asemenea comportament tulburător”.

Anchetatorii au prins un suspect, Daniel Frisiello, în vârstă de 24 de ani, după o cercetare pe reţele de socializare şi au găsit în coşul acestuia de gunoi resturi de hârtie provenind de la foile folosite la scrierea scrisorilor de ameninţare.

Tânărul, care locuieşte la Beverly, în Massachusetts (nord-est), a fost inculpat de 19 capete de acuzare, inclusiv cinci cu privire la trimiterea unei scrisoare de ameninţare la adresa destinatarului ei, o acuzaţie pasibilă de cinci ani de închisoare şi o amendă în valoare de 250.000 de dolari.

Boston Joint Terrorism Task Force din cadrul FBI Boston a colaborat cu US Postal Inspection Service şi Secret Service pentru a-l depista pe Frisiello, acuzat că a trimis în aceeaşi zi o scrisoare care conţinea un praf alb unui procuror districtual din California Nicola T Hanna.

El a mai trimis scrisori de ameninţare unui profesor de la Universitatea Stanford, unui senator american din Michigan şi unui candidat în alegerile parlamentare din California.

El urma să compară într-un tribunal federal joi dipă-amiaza (ora locală).
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.