Rusia anunţă marţi că a trimis unul dintre avioanele sale de război să intercepteze două bombardiere americane deasupra Mării Baltice, care se apropiau, susţine Moscova, de frontiera rusă, elatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După retragerea avioanelor de război străine de la frontiera Rusiei, (avionul rus de) vânătoare s-a întors la aerorodmul său de origine” fără incidente, anunţă într-o postare pe Telegram Ministerul rus al Apărării.

Potrivit ministerului rus, cele două avioane erau bombardiere strategice de tip B-1B aparţinând Forţelor Aeriene americane (US Air Force), care ”se apropiau de frontiera Rusiei”.

El a trimis un avion de vânătoare de tip Suhoi 27 (SU-27) să le intercepteze.

Frontiera rusă nu a fost încălcată, precizează ministerul.

”Zborul avionului de luptă rus s-a desfăşurat cu respectarea strictă a regulilor internaţionale referitoare la spaţiul aerian”, subliniază ministerul rus.

Incidente implicând avioane ruse şi ale unor state membre NATO s-au multiplicat, în ultimii ani, înainte de Războiul rus din Ucraina.

Săptămâna trecută, un incident similar a avut loc deasupra Mării Baltice, unde un avion rus de vânătoare rusesc a interceptat două avioane militare franceze şi unul german.

La începutul lui mai, un avion aparţinând grănicerilor polonezi care opera la Marea Neagră în contul Agenţiei europene a frontierelor externe FRONTEX a fost pus în pericol, acuza Varşovia, de apropierea unui avion rus de vânătoare.

Cu o lună mai înainte, avioane ruse de vânătoare au fost trimise să intercepteze un avion american fără pilot (dronă) de tip Reaper MQ-9, la Marea Neagră, care, în urma unor manevre ale acestora, s-a prăbuşit în mare.

Acest incident a provocat o creştere a tensiunilor între Statele Unite şi Rusia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.