Un soldat al armatei nord-coreene a dezertat, fugind în Coreea de Sud, a anunţat armata sud-coreeană, precizând că nu au existat activităţi neobişnuite ale armatei nord-coreene drept răspuns, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soldatul nord-coreean a fost văzut când se îndrepta spre Coreea de Sud pentru ca apoi să treacă graniţa, au precizat conducătorii armatei sud-coreene. Incidentul a avut loc după ce le două Corei au retras posturi de gardă de-a lungul graniţei pentru a dezvolta încrederea între cele două naţiuni. Astfel de dezertări sunt rare însă în ultimii ani s-au înmulţit, uneori crescând tensiunile de la o graniţă fortificată. Soldaţii nord-coreeni şi-au împuşcat în repetate rânduri colegii care au fugit. Armata sud-coreeană a informat că soldatul va fi investigat şi că nu au existat activităţi neobişnuite la graniţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.