Un şofer al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care transporta eşantioane de teste cu noul coronavirus a fost ucis într-un atac în statul Rakhine, o regiune în Myanmar devastată de violenţe între grupări rebele şi militari, a anunţat marţi ONU, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoferul birman, în vârstă de 28 de ani, a murit la un spital din cauza rănilor.

Un funcţionar de la Ministerul Sănătăţii şi Sporturilor, prezent în vehicul, a fost rănit.

ONU s-a declarat într-un comunicat ”profund întristată” şi a subliniait că cere clarificări cu privire la acest atac, care a avut loc luni seara în apropiere de oraşul Minbya (vest), a cărui origine rămâne necunoscută.

ONG-ul Fortify Rights a condamnat acest nou acces de violenţă şia îndemnat Guvernul ”să autorizeze de urgenţă accesul organizaţiilor umanitare în zone cuprinse de conflict”.

Din ianuarie 2019, zeci de civili au fost ucişi, sute au fost răniţi, iar zeci de mii au fost deplasaţi în vestul ţării, unde o facţiune separatistă - Armata din Arakan (AA) - luptă pentru o mai mare autonomie a populaţiei budiste.

Violenţele continuă, în pofida unui apel al comunităţii internaţionale la un armistiţiu şi la apărarea civilor deplasaţi, pe timpul pandemiei noului coronavirus.

Accesul la Internet a fost întrerupt de către Guvern în zone în care luptele sunt deosebit de violente, iar acest lucru a ”blocat în mod considerabil” circulaţia informaţiillor despre boală şi măsurile de prevenţie, deplângea săptămâna trecută Agenţia ONU pentru refugiaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.