Un nou seism cu magnitudinea de 6,3 a zguduit în cursul nopţii zona centrală a Noii Zeelande, la mai bine de o săptămână după ce un puternic cutremur a lovit insula sudică şi a provocat valuri tsunami, care au măturat inclusiv insulele Chatham, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ultimul seism a avut epicentrul în largul coastei insulei nordice, la aproximativ 138 de kilometri de localitatea Palmerston North. De asemenea, cutremurul s-a produs la o adâncime de 37 de kilometri.

Săptămâna trecută, două persoane şi-au pierdut viaţa în seismul puternic, produs în apropiere de localitatea Christchurch. Mii de replici au fost înregistrate de seismologi după sesimul cu magnitudinea de 7,8 grade.

Noua Zeelandă este situată în zona extrem de activă seismic numită ”cercul de foc” al Oceanului Pacific.

Mai multe locuinţe şi clădiri au fost distruse în localitatea Kaikoura. Între timp, drumurile din partea superioară a insulei sudice au fost puternic avariate de seism.

De asemenea, valurile tsunami au lovit atunci coasta estică a Noii Zeelande. Garda Civilă a intervenit pentru evacuarea locuitorilor spre zone mai înalte, dar circulaţia s-a blocat pe mai multe drumuri din apropierea localităţilor Wellington şi Christchurch.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.