Un poliţist grec a fost rănit la cap, în confruntări la periferia Atenei, în marja unei manifestaţii de 5.000 de persoane împotriva ”derivelor poliţiei”, au anunţat forţele de ordine, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ciocniri au izbucnit marţi seara, după ce un grup de aproximativ 200 de persoane care purtau cagule s-au dus la comisariatul de la Nea Smyrni, o perferie cunoscută drept calmă, unde un tânăr a fost lovit cu bastonul duminică seara de către un poliţist, la un control al aplicării măsurilor de izolare.

Membri ai acestui grup au aruncat cu pietre şi cocteiluri Molotov către comisariat, iar poliţişti au răspuns cu gaze lacrimogene şitunuri cu apă.

Aproximativ zece pubele au fost incendiate, iar pompierii au intervenit, a constatat AFP.

Un poliţist pe motocicletă - grav rănit la cap - a fost spitalizat, potrivit poliţiei.

Potrivit unor imagini difuzate de postul ANT1 TV, manifestanţi l-au doborât pe poliţist de pe motocicletă şi l-au bătut.

Jurnalişti şi fotografi aflaţi la faţa locului au fost de asemenea atacaţi de către manifestanţi care purtau cagule.

În Piaţa Nea Smyrni, care se află la cinci kilometri de centrul Atenei, imagini cu un bărbat tânăr culcat la pământ şi bătut cu bastonul de către un poliţist, în prezenţa a cel puţin alţi trei agenţi, au devenit virale online.

Tânărul striga ”Mă doare!”, iar trecători îşi exprimau indignarea faţă de comportamentul poliţistului.

În semn de protest, 5.000 de persoane, potrivit poliţiei, au defilat împotriva ”derivelor poliţiei”, marţi seara, agitând banderole cu mesaje ca ”Afară cu poliţiştii din cartierele noastre!” sau ”Parcurile sunt făcute să auzi râsete nu «mă doare!»”.

Potrivit poliţiei, acest incident a început după ce forţe de ordine au fost atacate de către ”30 de persoane care au rănit doi poliţişti”, acuzaţii pe care numeroşi locuitori de la Nea Smyrni le-au dezminţit.

Unsprezece persoane arestate duminică au fost inculpate cu privire la ”loviri, rănire, insulte şi încălcări ale măsurilor menite să oprească epidemia covid-19”, au declarat marţi surse judiciare pentru AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.