Biroul din circumscripţia electorală a ministrului german al economiei, Robert Habeck, a anunţat că a primit un plic care conţinea o substanţă albă, ceea ce a determinat o operaţiune de amploare a poliţiei, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După o examinare preliminară, poliţia crede că substanţa era doar nisip fin măcinat, a declarat un purtător de cuvânt, în aşteptarea unei anchete mai amănunţite asupra incidentului.

Angajaţii biroului lui Habeck din Flensburg, oraş din apropiere de graniţa nordică cu Danemarca, au adus miercuri după-amiază plicul la poliţie, care a alertat ulterior pompierii, se arată într-un comunicat al poliţiei. Operaţiunea poliţiei a durat două ore, iar substanţa a fost scoasă din clădire de către pompieri într-un container.

Habeck, al cărui minister este responsabil atât de energie, cât şi de economie, şi care este, de asemenea, vicecancelar al Germaniei, este considerat artizanul unor politici curajoase la nivel federal, care încearcă să atenueze consecinţele economice ale invaziei Rusiei în Ucraina.

Popularitatea sa în sondajele de opinie a scăzut în ultimele săptămâni în urma unui scandal de nepotism care a afectat ministerul său şi a criticilor la adresa eforturilor sale de a elimina treptat sistemele mai vechi de încălzire a locuinţelor.

CITEȘTE ȘI Economia Germaniei a intrat în recesiune

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.