Comandamentul Central al SUA afirmă că un petrolier comercial a fost lovit de o rachetă de croazieră trasă din Yemen, pe teritoriul controlat de rebelii houthi susţinuţi de Iran, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Acesta precizează că lovitura, care a avut loc luni, a provocat un incendiu pe nava Strinda în timp ce trecea prin strâmtoarea Bab-el-Mandeb, care leagă Marea Roşie de Golful Aden. Nu s-au înregistrat victime. Un distrugător al marinei americane a acordat asistenţă.
 
Separat, o agenţie maritimă britanică a declarat că a primit un raport privind o navă căreia i s-a ordonat să îşi schimbe cursul şi să navigheze spre un port yemenit nespecificat.
 
Nu este clar dacă cele două incidente se referă la aceeaşi navă.
 
Mişcarea Houthi a declarat că va viza toate navele care se îndreaptă spre nordul Israelului şi a avertizat companiile maritime internaţionale să nu facă afaceri cu porturile israeliene.
 
 
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.