Un pasager al unui pachebot de croazieră a fost găsit în viaţă, la aproape 21 de ore după ce a căzut de la bord, la Golful Mexicului, în largul statului Louisiana, în Statele Unite, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Paza de Coastă americană a evocat joi, un ”miracol de Thanksgiving”, în contextul în care americanii au sărbătorit Ziua Recunoştinţei

Pasagerul a căzut peste bord miercuri, potrivit CNN.

Este vorba despre un bărbat în vârstă de 28 de ani, aflat în vacanţă pe acest vapor de croazieră - Carnival Valor -, aparţinând campaniei Carnival Cruise Lines, care a căzut peste bord după ce a plecat de la un bar, către ora locală 23.00 (joi, 7.00, ora României), împreună cu sora sa, pentru a se duce pe punte.

Îngrijorată de faptul că nu mai primea veşti, sora sa i-a avertizat pe membrii echipajului a doua zi.

Bărbatul a fost de negăsit pe pachebot, iar personalul de bord a avertizat Paza de Coastă joi, către ora locală 14.30 (22.30, ora României).

O navă din Florida, un elicopter cu baza la New Orleans şi avioane din Florida şi Alabama s-au mobilizat într-o operaţiune complexă.

Bărbatul dispăruse de mai multe ore atunci când au fost contactaţi salvatorii, iar zona de căutare se întindea, din acest motiv pe o distanţă de peste 300 de kilometri.

După şase ore de muncă, membrii unui vapor au anunţat că au descoperit o ”persoană la apă”.

Elicopterul Pazei de Coastă a fost trimis rapid la faţa locului şi l-a salvat pe bărbat, pe care l-a transportat la secţia de urgenţe a unui aeroport din New Orleans.

”El a fost capabil să-şi spună numele şi să confirme că era persoana care a căzut peste bord”, a declarat CNN coordonatorul căutărilor, Seth Gross.

Circumstanţele exacte în care a căzut peste bord erau încă neclare imediat.

Salvatorii subliniază că au auzit rareori despre cineva care să fi supravieţuit atât de mult în apă.

”Nu este un lucru pe care să-l consideri că ţi se cuvine, ci va rămâne cu siguranţă gravat în mine”, a dat asigurări Seth Gross, care a salutat ”voinţa de a trăi” a bărbatului salvat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.