Un palestinian a fost ucis, sâmbătă dimineaţă, de tiruri israeliene, la frontiera dintre Fâşia Gaza şi Israel, cu câteva ore înainte de debutul manifestaţiilor prevăzute în enclava palestiniană care marchează prima aniversare a "Marelui Marş al Întoarcerii", scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mohammed Saad, în vârstă de 20 de ani, a fost împuşcat în cap în estul oraşului Gaza, a indicat, într-un comunicat, ministerul Sănătăţii de la Hamas, mişcarea islamistă aflată la putere în Fâşia Gaza. 

Manifestaţii au arătat că el a fost rănit, sâmbătă dimineaţă, la sfârşitul manifestaţiei nocturne de-a lungul barierei, păzită de armata israeliană, dintre Fâşia Gaza şi Israel, şi că a murit la scurt timp. 

Potrivit aceleiaşi surse, el se afla la mai mult de 100 de metri de bariera care separă Fâşia Gaza de Israel când a fost împuşcat.                

Un purtător de cuvânt militar a spus pentru AFP că nu este în măsură să facă comentarii despre incident.    

Mii de palestinieni sunt chemaţi să manifesteze sâmbătă, în apropierea frontierei, la un an de la debutul unei mobilizări contra blocadei israeliene şi pentru dreptul de a reveni pe teritoriile din care ei înşişi şi părinţii lor au fugit sau de unde au fost alungaţi odată cu înfiinţarea statului israel în 1948.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.