Şeful unei filiale regionale a Serviciului ucrainean de securitate SBU. Oleksandr Nakonecini, a fost găsit mort în locuinţa sa, în centrul Ucrainei, anunţă duminică Parchetul General, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Soţia lui Oleksandr Nakonecini a auzit, sâmbătă seara târziu, un tir de armă în apartament, la Kropînîţkîi, după care a găsit corpul soţului său atins de gloanţe, într-o cameră, precizează într-o postare pe Telegram, parchetul.

Poliţia a deschis o anchetă pentru a stabili cauza morţii, anunţă parchetul, fără să precizeze care sunt ipoteze anchetei.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Un ales local, Andrii Lavrus, anunţă într-o postare pe Telegram că oficialul SBU s-a sinucis cu un glonţ în cap.

Oleksandr Nakonecini conducerea filiala SBU în regiunea Kirovohrad din ianuarie 2021.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a destituit, în iulie, pe directorul SBU Ivan Bakanov, căruia i-a reproşat eforturi insuficiente în lupta împotriva spionilor şi colaboratorilor Moscovei, care a invadat la sfârşitul lui februarie UIcraina.

Şeful statului ucrainean anunţa atunci o ”revizuire a cadrelor” în SBU.

Mai mulţi oficiali de rang înalt din cadrul SBU au fost destituiţi în ultimele luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.