Un oficial american a discutat ”îndelung” cu Paul Whelan, un cetăţean american încarcerat de ani de zile în Rusia, despre eliberarea bachetbalistei americane Brittney Griner, anunţă un oficial american de rang înalt, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest oficial dă asigurări că Rusia a ”respins toate propunerile noastre în vederea eliberării” lui Paul Whelan - un fost militar.

”Nu era o situaţie în care să putem alege pe care american să-l aducem acasă. Aveam de ales între a aduce acasă o americancă, şi anume pe Brittney Griner, sau de a nu a aduce pe nimeni”, subliniază el.

Statele Unite şi Rusia au încheiat un acord în vederea unui schimb de deţinuţi, între care şi starul american al baschetului Brittney Griner, a anunţat joi presa americană.

Sportiva Brittney Griner, în vârstă de 32 de ani, a fost transferată în noiembrie într-o colonie penitenciară din Rusia, pentru a-şi ispăşio pedeapsa de nouă ani de închisoare, după ce a fost condamnată cu privire la ”trafic de droguri”.

Ea a fost arestată în februarie pe un aeroport, la Moscova, cu o ”ţigară electronică” şi lichid care conţinea canabis.

 

”Acum câteva momente am vorbit cu Brittney Griner. E în securitate. esta la bordul unui avion. este în drum către Statele Unite”, anunţat pe Twitter preşedintele american Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.