Autorităţile britanice au arestat marţi noaptea un nou suspect în atentatul sinucigaş de la Manchester Arena, în urma unei operaţiuni desfăşurate pe aeroportul Heathrow. De asemenea, suspectul în vârstă de 38 de ani este acuzat de infracţiuni teroriste în legătură cu atentatul care a zguduit în urmă cu două săptămâni oraşul Manchester, transmite Sky News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nu a existat nicio ameninţare directă la adresa aeroportului în timpul operaţiunii de pe Heathrow.

Un număr de şapte bărbaţi rămân în custodia autorităţilor britanice în legătură cu atentatul terorist, care a lăsat în urmă 22 de morţi la concertul cântăreţei americane Ariana Grande.

De asemenea, anchetatorii au descoperit un autovehicul Nissan Micra în care atacatorul sinucigaş ar fi depozitat mai multe elemente pentru asamblarea bombei de la Manchester Arena.

Potrivit primelor informaţii, maşina a fost vândută de ultimul proprietar cu doar două zile înainte ca Salman Abedi să plece din Marea Britanie.

Anchetatorii cred că este crucial să înţeleagă ce s-a întâmplat cu respectiva maşină în perioada 13-15 aprilie, tocmai pentru a-şi da seama cine a folosit maşina şi unde s-a deplasat cu aceasta.

”Trebuie să ştim cine era în această maşină şi unde a mers maşina. Ştim că Abedi a cumpărat o parte din piese pentru dispozitiv după ce a aterizat în Marea Britanie”, a declarat detectivul Russ Jackson.

Aceasta a precizat că atacatorul ar fi putut să primească sprijin în pregătirea atentatului, deşi a acţionat singur la Manchester Arena.

”Este vital să epuizăm toate scenariile de investigaţie pentru a stabili cum a fost pregătit acest atentat şi pentru a înţelege cum au fost implicate alte persoane”.

Un număr de 18 persoane au fost arestate în legătură cu atentatul de la Manchester Arena.

Însă, peste jumătate dintre aceste persoane au fost eliberate fără nicio acuzaţie, iar şapte bărbaţi rămân în custodia poliţiei din zona metropolitană Manchester.

Printre persoanele eliberate fără nicio acuzaţie se numără atât vărul lui Salman Abedi, cât şi fratele Ismail Abedi (23 de ani).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.