Pierre de Gaulle, în vârstă de 60 de ani, al patrulea fiu al lui Philippe de Gaulle, fiul mai mare al şefului de stat şi eroului Rezistenţei franceze împotriva Germanie naziste, generalul Charles de Gaulle, anunţă joi că vrea să primească cetăţenia rusă şi că apreciază că Rusia oferă ”mari posibilităţi”, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Da, s-a făcut totul”, a răspuns el când a fost întrebat de jurnalişti dacă vrea să obţină paşaportul rusesc, în marja unui forum cultural la Sankt Petersburg, în nord-vestul Rusiei.

”Aş fi onorat să primesc cetăţenia rusă”, a adăugat el, citat de agenţia oficială rusă de presă Tass.

”Sunt fericit să constat că vă bateţi pentru valorile tradiţionale, familie, spiritualitate”, a subliniat el.

În opinia sa, ”toate valorile au dispărut în ţările occidentale”.

Pierre de Gaulle susţine Kremlinul, de la începutul Războiul din Ucraina, lucru pe care presa rusă de stat îl promoveză.

Joi el a apreciat că Occidentul a ”pierdut” în Ucraina.

”Cred că NATO a pierdur în acest conflict, pentru că nici NATO şi nici Occidentul nu au posibilitatea să continue războiul”, a declarat el, citat de tass.

”Este necesar să oprim această tragedie”, a cerut el.

Un consilier în strategii de afaceri, el a preluat în mai multe rânduri retorica lui Vladimir Putin, potrivit căreia Războiul din Ucraina a fost orchestrat de Statele Unite şi NATO cu scopul de slăbi Moscova.

”Sunt uimit de această gândire unică care-l prezintă în mod sistematic pe Vladimir Putin ca pe cel rău, iar pe omologul său ucrainean ”Volosimit Zelenski) ca pe cel bun”, declara el în ianuarie ziarului Le Figaro.

El pretinde că este moştenitorul lui Charles de Gaulle care, în timpul Războiului Rece, promova o poziţie echilibrată între Statele Unite şi URSS.

În februarie, Pierre de Gaulle a efectuat o vizită la Volgograd, fostul Stalingrad, cu ocazia comemorării a 80 de ani de la victoria sovietică decisivă împotriva trupelor naziste în 1943.

Familia sa s-a desolidarizat de aceste luări de poziţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.